Mezunum Satıyorum Kıbrıs'a nasıl kayıt olup ilan verilir?

Mezunum Satıyorum Kıbrıs'a nasıl kayıt olup ilan verilir?

Mezunum Satıyorum, Kuzey Kıbrıs'ın ilk ve tek 2. el eşyalarınızı koyabileceğiniz ilan sitesi, eğer Facebook gruplarında aradığınız ilanı bulmakta zorlanıyorsanız burası tam size göre! Aradığınız her şey kategori edilmiş şekilde ve ikinci el mutfak eşyasından tutun beyaz eşyaya, elektronik kategorilerine her şeye bir tık ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz! Peki diyelim ki ilan vermek istediniz, bunu nasıl yapacaksınız? İşte sizin için hazırladığımız kayıt olma ve ilan koyma rehberimiz!

 

Mezunum Satıyorum Kıbrıs'a nasıl kayıt olurum?

Kayıt olmak zannettiğinizden çok daha kolay! Her sayfada bulabileceğiniz 'Giriş / Kayıt Ol' butonları ile kayıt sayfasına ulaşın, burada kendinize özgü bir kullanıcı adı, kendi isim soyisminiz ve e-posta adresini doğru şekilde girin. Belirlemek istediğiniz şifreyi ilgili yerlere yazın, Şartlar & Koşullar sayfasını okuyup kabul edin. Fakat burası çok önemli! Şartlar ve Koşullar sayfasında hangi kişilerin kayıt olabileceği, nasıl ilan koyabileceğiniz ile alakalı kurallar yazıyor. Mesela Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti anayasasına aykırı içerikler site yetkilileri tarafından engellenir. Diğer bir kural olarak bir kişinin sadece bir hesabı olabilir. İkinci veya üçüncü hesapları açtığı öğrenilen kişinin diğer hesapları silinir. Fakat bunu yapmanıza zaten gerek yok, çünkü Mezunum Satıyorum Kıbrıs'ta istediğiniz kadar ilan ekleyebilirsiniz! Hemde hiçbir ücret ödemeden! 

Tüm bölümleri doldurduktan sonra Kaydol butonuna tıklayarak bilgilerinizi gönderin. Bu işlemden sonra onaysız kullanıcı olarak kaydolursunuz. Sistemimiz anında size bir onay e-postası gönderir. Bu e-posta bazen spam klasörüne düşebilir. Hatta bizim için onu spam olmadığını bildirirseniz çok seviniriz! Bu e-postaya ulaşıp gereken linke tıkladıktan sonra e-posta adresiniz onaylanır. Yani artık ilan eklemek, kullanıcılara mesaj atmak için hazırsınız!

 

Mezunum Satıyorum' a nasıl ilan veririm?

Bu kısım sistemi doğru şekilde kullanıp alıcılara doğru şekilde ulaşmanız için bir önem arz ediyor. İlan eklemenin püf noktaları her zaman ilanınıza uygun içerikleri girmekten geçiyor. İlan ekleme modülü 3 sayfadan oluşur. Birincisi, ilanınızın temel bilgilerini girdiğiniz bölüm.

İlan ekleme modülü; 1. Sayfa

Bu sayfada önce resimler kısmı yer alıyor. Bu kısımda ilanınıza dair resimleri yükleyebilirsiniz. Direk olarak üzerine sürükleyerek veya cihazınızdan seçerek resim yükleyebilirsiniz. Ana olarak gözükmesini istediğiniz resimin üzerindeki 'Ana' simgesine tıkladığınızda o resim ana resim olarak belirlenir. Ana resim olarak belirlenmiş resimde bu simge yeşil yanar. 

İkinci olarak ürününüzün tipi, Fiziksel veya Dijital. Ürününüzü isterseniz dijital şekilde ekleyebilir, mesaj atan kullanıcılar ile görüşmenize bile gerek kalmadan mesajlar modülü ile iletişim sağlayıp ürününüzü satabilirsiniz! 

Üçüncü olarak ilan tipi bölümü yer alıyor. Burada 3 seçeneğiniz bulunuyor. Normal şekilde fiyatı sabit bir ürün satacaksanız 'Satılık Ürün Ekle' seçeneğini seçmeniz gerekiyor. İkinci seçenek ise 'Döviz ile satılacak ürün'  bu seçenek ile döviz ile satacağınız bir ürünü ekleyebilirsiniz. Yani vasıta, gayrimenkul veya başka bir şeyi döviz ile satabilirsiniz. 

Dördüncü bölüm ilan detaylarını girme alanı. İlanınızın başlığını doğru şekilde girmeniz gerekiyor. 'çok temiz', 'az kullanılmış' gibi şeyleri ilan başlığına eklemenize gerek yok, çünkü bu belirtmeler için zaten ilerleyen yerlerde seçenekleriniz bulunuyor. İkinci olarak stok kodu, yani ürününüzün başlığı örneğin 'Samsung Galaxy Note 8 Telefon', stok kodu bölümüne o telefonun gerçek kodunu yani 'SM-N950F' gibi bir kod yazabilirsiniz. Hemen aşağısında detaylar bölümünde ilanınızın açıklamasını yazacağınız bölüm yer alıyor. Bu bölümde ilanınız ile ilgili tüm detayları yazabilir, resim ekleyebilir veya başka işlemler yapabilirsiniz.

 İlan ekleme modülü; 2. Sayfa

İkinci sayfada birinciye göre daha farklı seçenekler yer alıyor. Öncelikle satacağınız eşyanın veya ürünün stokta kaç tane olduğunu yani kaç tane satacağınızı bildirmeniz gerekiyor. Sonrasında ürün durumlarından ürününüze ait durumu seçebilirsiniz. 

Sonrasında ürünün fiyatını belirleyebilirsiniz. Burada eğer döviz seçeneğini seçtiyseniz döviz olarak eklemenize izin verecektir. Buna ek olarak eğer indirim yapmak isterseniz 'indirim yap' seçeneği ile indirim yapabilirsiniz. Bu durumda eğer normal fiyatınız 100 lira ise 100 lira yazan yerin üzerine çizgi çekip indirimli fiyatı gösterecektir.

Diğer bir seçenek olarak isterseniz ilanınıza video önizleme yükleyebilirsiniz. Örneğin aracınızın çalışma videosu veya herhangi bir ürünün çalışırken videosunu görüntülenmesi için yükleyebilirsiniz.

Son olarak adresin gözükmesini istiyorsanız adres bilgilerinizi girebilirsiniz. Adres bilgileriniz doğru ise haritada konumunuz pin ile otomatik olarak işaretlenir.

Bütün işlemleri bitirdikten sonra ilan detaylarını gönder seçeneği ile ilanı gönderebilirsiniz. Eğer sonra paylaşacaksanız taslak olarak kaydet butonu ile sonrası için taslaklara kaydedebilirsiniz.

İlan ekleme modülü; 3. Sayfa

3. sayfada ise ilanınızı öne çıkartmak için gerekli olan alanlar bulunuyor. İlanınızı her gün daha fazla kişi tarafından görüntülenmesini, her gün anasayfa'da yer almasını ve kategorisinde ilk sırada çıkmasını istiyorsanız, Öne çıkarma seçeneklerinden kendinize uygun olanı seçerek en çok alıcıya siz ulaşın!

Mezunum Satıyorum Kıbrıs'ta ürünümü nasıl satarım?

Ürününüzü ilana koyduktan sonra alıcılar (yani hesabı olan diğer kullanıcılar) size mesaj göndererek, iletişim bilgilerinizden size ulaşarak ürün hakkında bilgi alabilir. Bu aşamadan sonra kullanıcılar ile anlaşarak, gereken yerlerde buluşarak ürününüzü elden teslim edebilirsiniz. Ürünün satışı, faturalandırılması ve diğer satış işlemlerinin hepsi satıcıya aittir. Mezunum Satıyorum Kıbrıs sitesi size sadece yer sağlama ve ürününüzü tanıtma hizmeti sunar.