Mezunum Satıyorum Kıbrıs nasıl kullanılır?

Mezunum Satıyorum Kıbrıs nasıl kullanılır?

Mezunum Satıyorum Kıbrıs, tamamen Kuzey Kıbrıs halkı için oluşturulmuş, ücretsiz bir platformdur. Bu platformda yer alan ilanlar, diğer kullanıcılar tarafından oluşturulur. Sitemiz ilan koymak için hiçbir ücret talep etmez. Sadece reklamlar üzerinden kar sağlar.

Sitemizde ilan vermek 3 dakikadan az sürer. İlan vermek için bazı kriterleri karşılamanız, bazı kurallara uymanız gerekir. Kurallara uyan herkesin ilanı Mezunum Satıyorum Kıbrıs'ta ücretsiz şekilde yayınlanır. Bu yazımızda sizlere bu kuralların ne olduğunu, nasıl ilan verebileceğinizi ve ilanınızın nasıl Kuzey Kıbrıs'ta potansiyel alıcılara ulaştırabileceğinizi açıklayacağız. 

Mezunum Satıyorum'da ilan verme kuralları

İlan vermek için, önce belirli koşulları karşılamanız gerekir. Daha önce açılmış, farklı bir hesabınızın olmaması, hesabınızın aktif olarak onaylanmış (E-Posta onaylanması gerekmektedir.) bir hesap olması gerekir. Daha önce açtığınız başka bir hesap varsa bu hesaptan ilan vermelisiniz. Tekrar tekrar hesap açıldığında orijinal hesabınız ile beraber tüm hesaplarınız kapatılabilir. Yeni bir hesap açarken, mutlaka gerekli yerleri doldurmanız gerekir.

Kayıt olmak için, sitemizde bulunan sağ üst tarafta yer alan butondan kayıt olmanız gerekir. E-Postanız onaylandıktan sonra ilan vermeye başlayabilirsiniz. İlan vermek için herhangi bir sınır, ücret veya başka bir koşul bulunmamaktadır. Vereceğiniz ilan kurallara uygunsa, süresiz olarak sitemizde yayınlanabilir. İlanınız satıldıktan sonra stok kısmından stokta olmadığını yazmanız gerekir. Başlığını da satıldı olarak değiştirebilirsiniz.

İlanınız tüm kurallara uysa bile, site yönetimi tarafından kaldırılabilir. Site yönetimi, istediği zaman istediği ilanı yayından kaldırma hakkını saklı tutar. İlanınızın yayından kaldırılmaması için, aşağıda yazan maddelere dikkat etmeniz gerekir;

  • İlanınızın, gerçek ve fiziksel bir ürün olması gerekir (Dijital ürünlerin satışı yasaktır)
  • İlan fotoğrafının düzgün olması gerekir
  • İlan başlığının ve açıklamasının Türkçe yazım kurallarına uygun ve düzgün yazılmış olması gerekir (Veya İngilizce ise İngilizce diline uygun)
  • İlanda geçerli bir telefon numarası bulunması gerekir
  • Ürün hangi para birimi ile satılacaksa o birim ile girilmesi gerekir (Döviz için ilan verme sayfasında döviz ile satılacak ürünü işaretleyebilirsiniz.)
  • İlanda satılan ürünün ücreti, gerçek ücreti olmalıdır. (Örneğin bir araç satışında 1tl yazılması ilanın kaldırılmasına sebep olur)
  • İlan kategorisi doğru olmalıdır.
  • Hayvan satışı yasaktır.
  • İş ve işçi ilanlarında, yasal belgelerin sağlanması zorunludur. (İllegal, izinsiz çalışma ilanları kesinlikle yasaktır.

Bu maddelere uyduğunuzda, ilanınızın kaldırılma olasılığı çok çok düşüktür. 

Mezunum Satıyorum'da nasıl ilan verilir?

Öncelikle kayıt olma işlemini gerçekleştirmeniz gerekir. Kayıt olmak için https://mezunumsatiyorumkibris.net/kaydol adresine giderek kayıt olabilirsiniz. Tüm alanları doğru doldurduktan sonra size bir onaylama maili gelir. Bu mailden hesabınızı onaylayarak ilan verebilirsiniz. Maili göremiyorsanız mutlaka spam klasörünüzü kontrol ediniz. E-Posta adresinizi onayladıktan sonra artık ilan vermeye hazır hale gelirsiniz!

İlan vermek için ilan ver sayfasına gitmeniz gerekir. İlan ver butonu masaüstünde sağ üstte, mobil versiyonda ise menü içerisinde yer alır. 

İlan vermek için öncelikle resimleri yüklemeniz gerekir. İlan resimleri eğer çok büyük ise siteye yüklenmez. Bu yüzden cep telefonunuzdan çektiğiniz fotoğrafları direk yüklemeye çalıştığınızda, sorun yaşayabilirsiniz. Eğer fotoğraflarınız yüklenmiyorsa, işleniyor yazısı kalıyorsa, resimlerinizin boyutu 2MB'ı geçiyor demektir. Whatsapp gibi bir platformdan resimleri başka birisine göndererek resimleri küçültebilirsiniz. Gönderdiğiniz resimleri sonradan Whatsapp üzerinden açarak, sağ üstteki üç noktadan, "Kaydet" butonuna tıklayarak kaydedebilirsiniz.

Resimleri yükledikten sonra satılacak ürünün Türk Lirası ile mi Döviz ile mi satılacağı size sorulur. Size uygun seçeneği seçerek devam edebilirsiniz.

Sonrasında ana ilan resmini seçmek için yüklenmiş resimlerin üzerindeki "ana" butonuna tıklayarak resmi seçebilirsiniz. İlk sayfada, ilanın resimleri, kategorisi ve başlığı sizden istenir. Ek olarak açıklamasını da yazabilirsiniz. İlanınız hakkında detaylı açıklama girmeniz, ilanınızın ilgi çekmesine yardımcı olur.

Tüm bu bilgiler doğru şekilde doldurduğunuzda, ilanın 2. sayfasına gelinir. İlan vermenin ikinci sayfasında, kalan bilgileri girmeniz gerekir. Öncelikle ilan detaylarından, ürün durumunu, stok ve iletişim numarasını girebilirsiniz. Ayrıca ilanın konumu, araç kategorisi için araç kilometresini girebilirsiniz. Doğru girilen detaylar ilanınızın ilgi çekmesini sağlar.

Ürün fiyatını girerken, döviz ile satılacaksa dövizin türünü seçmeniz gerekir. İhityacınız olan tüm döviz türleri mevcuttur. Fiyatı girdikten sonra indirim yapabilirsiniz. Buradaki butonu tıklayarak, indirimsiz fiyat girebilirsiniz. Bu ilanda, normal fiyatın üzerini çizerek yüzde kaç indirim yaptığınızı gösterir. Sonrasında eğer videosu varsa ilan videosunu yükleyebilirsiniz.

Lokasyonu girdikten sonra ilanınızı taslak olarak kaydedebilir, veya gönderebilirsiniz. Gönderilen ilanlar sitede gözükür fakat ilk 24 saat için incelemeye girer, incelemeye giren ilanlarda hata tespit edilirse ilanınız kaldırılabilir, bu süreçte yazdığınız telefon numarasından size geri dönüş yapılarak ilanınızın kaldırıldığı belirtilir.